Sending

Spalatoriile auto moderne folosesc sisteme de osmoza inversa

Instalarea unui sistem osmoza inversă vă poate ajuta să spălați mașinile mult mai bine si să obțineți rezultate impecabile.

Sistemele de osmoză inversă utilizează o pompă pentru a crește presiunea pe partea de alimentare a echipamentului și forțează apa peste și printr-o membrană semipermeabilă. Acest proces, notează domnul Stefan, director de vânzări și dezvoltare de afaceri pentru TopWater®, are ca rezultat aproximativ 96-99% din totalul solidelor dizolvate care ies din procesul de spălare auto. Atunci când sunt aplicate și funcționează corect, echipamentele cu osmoza inversa pot reduce în mod eficient nivelurile de sare, duritate și minerale de silice care genereaza acele pete pe caroseria autoturismelor dupa spălarea auto.

logo topwater

Nevoia reala a spalatoriilor auto este aceea de a spalari excelente fara pete

Adăugarea unui sistem cu osmoza inversa la operațiunile unei spalatorii auto oferă o clătire finală de apă pură fără minerale fiecărui vehicul, rezultând sticlă, crom și toate suprafețele vopsite. fără pete uscate.

„Pentru unele spălătorii auto”, afirmă Stefan, „acest lucru poate elimina nevoia de uscare manuala atat de costisitoare și consumatoare de timp și, de asemenea, poate spori satisfacția clienților.”

Intreținerea sistemelor de osmoza inversa

În timp ce sistemele osmoza inversa nu necesită o foarte mult timp si resurse de întreținere, aceste sisteme nu sunt nici din categoria celor montate si uitate. Procedurile de întreținere de rutină, adaugă Stefan, pot include înlocuiri lunare de 5 microni, cartuș prefiltrat și testarea apei de intrare și a produsului pentru a verifica dacă filtrarea funcționează eficient și calitatea apei îndeplinește specificațiile din fabrică.  Vezi mai multe sisteme de osmoza inversa si ultrafiltrare aici: https://www.topwater.ro/sisteme-osmoza-inversa-si-ultrafiltrare .

“În plus, proprietarii ar trebui să verifice nivelurile de clor / cloramină lunar pentru a confirma că filtrul de carbon din linie funcționează eficient și funcționează conform destinației de absorbție a clorului / cloraminelor”, notează Stefan.

Clorul, care este un oxidant, poate provoca daune ireversibile membranelor de osmoza inversa. Daca expunerii la clor este ridicata aceasta poate cauza scăderea presiunii pompei in timp.

„Întreținerea periodică a sistemului poate reduce costurile de funcționare și poate crește durata de viață a membranei sistemului”, adaugă Stefan, menționând că întreținerea periodică ar trebui să includă înlocuirea prefiltrelor de sedimente și carbon după cum este necesar.

„Prefiltrele îndepărtează orice particule mari din fluxul de apă de alimentare care ar înfunda în mod obișnuit membranele. Rețineți că un filtru de sedimente este mai puțin costisitor decât un set de membrane. Prefiltrul trebuie înlocuit atunci când se atinge o presiune diferențială de 15 psi sau mai mare. ”

Ciclu de viata al lunei membrane pentru osmoza inversa

Potrivit lui Stefan, o membrană tipică pentru osmoza inversa poate dura trei până la cinci ani, în funcție de calitatea apei primite, de pretratarea specificată corespunzător și de urmarea procedurilor de întreținere de rutină recomandate de producător.

Antiscalanți și inhibitori de scară: Antiscalanții și inhibitori de scară sunt substanțe chimice care pot fi adăugate în apa de alimentare înainte de o unitate de osmoza inversă pentru a ajuta la reducerea potențialului de scalare a apei de alimentare.

Antiscalanții și inhibitorii de scară funcționează prin interferarea cu formarea scării și creșterea cristalelor. Alegerea utilizării unui inhibitor antiscalant sau a scării și a dozării corecte depinde de chimia apei de alimentare și de proiectarea sistemului osmoza inversa.

Concluzie

Când este instalat și întreținut eficient, un sistem de osmoza inversă poate asigura impresii pozitive cu clienții oricare spalatorii auto.

La final ii multumim domnului Stefan, drector de vanzari la TopWater, pentru amabilitatea de a oferi aceste informatii utile.
Mai multe informatii despre TopWater aici  Adresa: Chimindia Str.Principala nr 97/3 Jud Hunedoara

Cod postal: 337268 ; Telefon: 0749208618

 

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.