Sending

In primul rand ce este o caseta de directie ?

Caseta de directie auto conține angrenajele care transmit miscarile de de direcție ale șoferului către sistemul de directie al masinii, acesta întoarce roțile și amplifica chimbările de direcție ale șoferului, astfel încât roțile din față să se deplaseze mai mult decât volanul.

Majoritatea vehiculelor bazate pe autovehicule folosesc direcția cu rafturi și pinioane în care volanul transformă un angrenaj care se deplasează pe un suport pentru a roti roțile din față. Alții folosesc sisteme cu bilă recirculante în care rulmenții sunt montați pe o direcție de tip „vierme”.

Deși deseori angrenajele de direcție durează viața unui vehicul, cutia de viteze poate dezvolta scurgeri sau carcasa cutiei de viteze se poate crăpa. Printre semnele că o cutie de viteze are nevoie de reparație sau înlocuire sunt eforturi de direcție crescute sau sacadate, iar direcția devine slăbită și prezintă un joc excesiv.

Verificarea casetei de direcție

O verificare a casetei de direcție implică ridicarea din față a mașinii. Cel mai sigur mod de a face acest lucru este să mergi la un service auto ce dispune de rampe – cu excepția cazului în care poți avea acces la o groapă de inspecție corespunzătoare.

Dacă trebuie să folosiți rampe, asigurați-vă că se sprijină pe o suprafață plană și sunt direct sub roți.

Aplicați ferm frâna de mână, împingeți roțile din spate și puneți o mașină cu tracțiune din spate în roată („parcați” pentru o automată).

Verificați dacă există scurgeri și uzură din caseta de direcție ori de câte ori inspectați restul sistemului de direcție.

Cutia este umplută cu ulei, astfel încât o scurgere poate îngreuna direcția. Dacă observați rigiditate, verificați imediat.

Un nivel scăzut de ulei în cutie este un semn sigur al unei scurgeri.

Pentru a urmări o scurgere, mai întâi adăugați uleiul (consultați Cum se unge sistemul de direcție), curățați cutia cu un degresant motor, apoi conduceți câțiva kilometri. Acum inspectați căsuța pentru scurgeri de ulei.

Curățarea poate, de asemenea, să releve alte deteriorări, cum ar fi fisurile, caz în care cutia trebuie înlocuită la un garaj.

Cutia are un șurub de reglare sau pachete de ambalare în interior. Setarea lor poate fi perturbată prin strângerea șuruburilor de fixare a capacului. Se poate produce rigiditate; dacă da, aveți un garaj reajustați cutia.

Din același motiv, reînnoirea garniturii de acoperire sau orice alt sigiliu de ulei ar trebui, de asemenea, lăsată la un garaj.

Purtarea în orice parte a cutiei este periculoasă și ar trebui să o înlocuiți imediat. Verificați mai întâi montajele (Consultați Verificarea montajelor casetei de direcție), deoarece mișcarea nu va fi înșelătoare când veți verifica caseta. Apoi, verificați dacă există uzură în cutie și dacă există un braț de cădere liber sau un arbore pinion.

stand-reparatii-casete-directie-auto-almira
Stand de reparatii casete de directie Auto Almira

Verificarea uzurii casetei de directie

Măsurați deplasarea volanului făcând un semn de cretă pe jante și folosind degetul ca punct de referință.
Întotdeauna exista un joc mai mare într-un sistem de casete de direcție decât într-un sistem cu cremalieră și pinion.

Verificați jocul liber aproximativ rotind volanul cu mașina staționată. Nu trebuie să o puteți roti mai mult de aproximativ 75 mm, măsurată la janta roții, înainte ca roțile de drum să înceapă să se rotească.

Consultați un manual de service pentru mașina dvs. sau un servic auto local pentru o cifră exactă

Dacă se pare că se joacă prea mult, verificați restul sistemului de direcție, precum și caseta de directie.

Pentru a verifica caseta în sine, ridicați partea din față a mașinii pe rampe, astfel încât greutatea acesteia să rămână pe roțile din față. Aplicați frâna de mână și puneți pene în spatele roților din spate. Setați roțile din față îndreptate drept înainte.

Faceți un semn de cretă pe marginea volanului și rugați un ajutor să stea în mașină. Pozitionati-vă in fața mașinii, astfel încât să vă aflați în poziția de a urmări mișcarea brațului de cădere a direcției.

Spuneți persoanei ce va ofera ajutorul să miște încet roata și să se oprească atunci când clacsonati.

Clacsonati când vedeți cum se mișcă brațul în cădere și cereți ajutorului dvs. să măsoare cât de mult s-a mișcat volanul. Dacă volanul s-a deplasat mai mult decât distanța admisă, cutia trebuie să fie reglată sau înlocuită de un service auto specializat in reparatii casete de directie.

Video Reparatie casete directie

Unde să caute scurgeri

Uitați-vă la marginea garniturii capacului superior pentru a vă asigura că este sunet. Verificați dacă șuruburile de fixare sunt strânse. Nu rotiți șurubul de reglare din greșeală – asigurați-vă că știți care sunt capetele șuruburilor și unde se află dopul de umplere a uleiului. Scurgerile din jurul șuruburilor care nu sunt pur și simplu libere pot indica deteriorarea care necesită înlocuirea cutiei.
Arborele pinionului este conectat la coloana de direcție. O scurgere de ulei aici va fi evidentă prin uleiul care coboară pe partea din spate a cutiei și arată un sigiliu deteriorat. Înlocuirea acesteia este o muncă pentru un garaj, deoarece demontarea și reajustarea cutiei este implicată și necesită echipament special.

Orice scurgere de ulei din axul sectorului poate curge sub brațul de cădere, care este atașat la arbore. Din nou, va recomandam sa apelati la service-uri auto autorizate pentru reparatii casete de directie auto să înlocuiască sigiliul de ulei defect.

In concluzie, ca si raspuns la intrebarea titlului articolului nostru :

“Unde repari caseta de directie auto in Bucuresti” , raspunsul si recomandarea noastrea este La Service Auto Almira Reconditionari Casete Directie

http://autoalmira.ro/reparatii-casete-directie, deoarece beneficiezi de demontare, reconditionare casete de directie auto hidraulice si mecanice la preturi de la 599 lei. Profita acum de oferta acum !

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.