Sending

placi-video-ieftine-oferta-etoc

Inteligenta artificiala si o paca video puternica poate ajuta la automatizarea inspectiilor ITP

Un startup automatizează inspecțiile privind starea vehiculelor. Ravin utilizează detectarea și clasificarea imaginilor pentru a îmbunătăți inspecțiile flotei de vehicule. Oricine este familiarizat cu o tamponare știe că procedura de obținere a unei estimări a daunelor este gata de a ajunge la șantierul de dezmembrări.

Un start-up vrea să schimbe această situație a ITP urilor

Ravin folosește inteligența artificială pentru a ajuta la automatizarea procesului de inspecție a vehiculelor și pentru a reduce bătăile de cap ale agențiilor de închiriere de mașini, ale dealerilor auto, ale asigurătorilor și ale tuturor clienților acestor companii.

Cu sediul în Haifa, Israel, și la Londra, Ravin aplică viziunea computerizată și inteligența artificială pentru detectarea și evaluarea daunelor la vehicule. Are aplicații evidente, cum ar fi preluarea și returnarea mașinilor de închiriat.

Cu aplicația sa, oamenii pot înconjura un vehicul pentru a face o înregistrare video și gata. Inteligenta artificiala si placa video de calitate face restul: Aceasta calculează costul reparațiilor pe baza vehiculului și a daunelor pe care le identifică.

Cofondatorii Ravin, Eliron Ekstein și Roman Sandler, au înființat compania pentru a valorifica AI pentru a atenua problemele legate de urmărirea daunelor pentru companiile de închirieri auto și pentru dealeri.

Startup-ul a apărut ca o unitate de afaceri digitale a gigantului petrolier Shell. La începutul acestui an, fondatorii au obținut o finanțare inițială de 4 milioane de dolari, condusă de Pico Venture Partners și cu participarea gigantului olandez din domeniul energiei.

Inspecții automatizate multumita placilor video avansate

În prezent, evaluarea avansată a daunelor la autovehicule poate necesita ca o persoană să facă fotografii de aproape, din mai multe unghiuri, iar o altă persoană, aflată la un birou, să evalueze daunele pe baza fotografiilor.

placi-video-ieftine-resigilate-oferta-etoc

Există o modalitate mai ușoară, spune Sebastian, manageul categoriei de plăci video Etoc.ro. “Este o tehnologie noua si foarte utila, practic i se cere utilizatorului să se plimbe în jurul mașinii cu un telefon mobil (care rulează o aplicație video), sau să conducă printr-un set de camere de supraveghere. Aplicatia apoi preia automat daunele, le clasifică și le estimeaza pentru ca asiguratorul sau proprietarul parcului auto să ia o decizie”, a spus el.

Aplicația Ravin permite ca un videoclip rapid să fie convertit în zeci de imagini din jurul unei mașini și apoi să fie rulat prin algoritmii săi în AWS alimentat de placile video  NVIDIA si multumita unor componente pc performante, sa detecteze daunele, a spus el.

Rețelele neuronale ale startup-ului au fost antrenate pe GPU-uri NVIDIA care rulează în stații de lucru. “Am folosit sute de mii de imagini pentru a antrena modelele”, a declarat Sandler, CTO al companiei.

Aplicații de închiriere auto

Pentru operatorii de flote, Ravin poate configura sisteme de camere fixe pentru a capta fotografii ale vehiculelor primite, automatizând procesul de evaluare a daunelor. Compania de închirieri SwisoRent a utilizat sistemul Ravin la Aeroportul din Bucuresti.

“Îl folosesc pentru a inspecta mașinile pentru daune atunci când clienții se întorc, ceea ce îi ajută să taxeze doar persoanele potrivite pentru daunele corecte”, a declarat Ekstein.

Sistemul Ravin îi poate ajuta pe operatorii de flote auto să își gestioneze riscurile legate de vehiculele avariate, precum și să mute mai rapid mașinile la reparații pentru a le repune mai repede în funcțiune, a mai spus acesta.

“Putem scurta timpul necesar pentru reparații și putem ajuta la înțelegerea costului real al reparației”, a spus Ekstein.

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.