Sending

Nu-i asa ca vrei sa afli mai multe despre detailing-ul auto si cum se executa corexct? Intr-o tara ca Romania, cu mii de km de drum in stare deplorabila, e firesc sa avem multe service-uri auto. Dar cum faci deosebirea intre un service profesionist si unul superficial? Sau cum sa descoperi daca serviciile care ti-au fost furnizate sunt sau nu de calitate? Un test pe care ar trebui sa-l treaca toate service-urile auto sunt serviciile de tip detailing. Daca mergi intr-un service si acele persoane nu vor intelege despre ce vorbesti sau vor incerca sa te „abureasca”, e clar ca n-ai de ce sa mai ramai acolo nici macar pentru umflare de anvelope.

Detailing-ul auto – Cum se executa corect 1


Daca in schimb observi ca oamenii inteleg conceptul si au si in lista de preturi acest serviciu, poti merge mai departe. Si totusi, ce inseamna detailing-ul auto profesionist?
Care e diferenta dintre o spalare exterioara-interioara si un detailing? Curatenia, protectia, revitalizarea suprafetelor sunt, totusi, termeni foarte vagi si generali, iar rezultatele platite astazi, la un moment dat, pot fi inselatoare in timp.Detailingul Interior se poate face la spalatoria auto? In principiu, cam toate spalatoriile, premium sau nu, ecologice sau nu, ofera si servicii de spalare interioara. Dar detailing-ul e mai mult de atat.

Exista chiar ateliere de detailing focusate nu doar pe curatenie cat si pe polisare si lustruire volan, bord si alte servicii conexe. Mai mult decat atat, cand vine vorba de spalare interioara, e bine sa te duci la service-uri autorizate cu servicii premium. Chiar daca au preturi mai mari, dar cu timpul vei observa ca investitia facuta se va amortiza rapid dintr-un motiv foarte simplu. Interiorul unui automobil, nou sau SH, este plin de materiale compozite.

Daca la exterior avem o tabla tratata, la interior gasim o multime de materiale care, atentie, NU se spala toate la fel, nu se curata la fel, nu se sterg la fel. Asa cum tu, atunci cand iti speli hainele ai diferite programe pentru matase, bumbac, lycra, polistiren sau lana, si in cazul unui interior de automobil trebuie sa fii atent la cel care executa sarcina sa nu trateze totul dupa ureche.

Ce materiale se folosesc in industria auto pentru zona de interior?

In principiu, materialele din interiorul unui automobil de serie sunt: plastic, plusuri hidrofobe din microfibre, vinyl (pentru plafon); plastic, vinyl si in cazuri foarte rare piele (bord); materiale textile sintetice, piele sau vinyl, plusuri din microfibra (scaune); vinyl, plastic (consola, torpedo); ornamente din lemn sau imitatie din lemn, ornamente de carbon sau polimeri, nylon si nici macar nu le-am enumerat pe toate. Ei, acum ganditi-va ce inseamna un detailing auto si o spalare interioara. Ca sa fiu si mai clar, daca speli in interior cu 30 de grade cu timpul vinyl-ul crapa iar ornamentele de lemn, daca sunt din rasinoase se umfla si plesnesc.

Prin urmare, daca vrei un detailing auto profesionist, trebuie mai intai sa rogi un specialist de la service sa te ajute sa evaluezi materialele din interior, daca ai ratacit cartea tehnica a automobilului si sa cureti personalizat fiecare detaliu. Daca vei proceda cu superficialitate, te vei trezi ca vei avea nevoie de piese auto noi pentru interior.

Detailing-ul auto – Cum se executa corect 2

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.