Sending

Chiar daca esti sofer si ai masina personala, sunt situatii cand ai nevoie si de servicii de inchirieri auto. Poate ca automobilul tau e in service sau poate ai vrut sa calatoresti in alt oras sau in alta tara si atunci n-ai luat masina personala cu tine.

Cum sa inchiriezi inteligent o masina, cu bani putini, in 4 idei 1

Ideea e ca indiferent daca vrei sa inchiriezi o masina in Romania sau in strainatate, atunci cand pleci in vacanta, sunt cateva ponturi care iti vor folosi atunci cand vrei sa alegi inspirat si sa mai economisesti niste bani.


1. NU alege sa inchiriezi automobile de la companii care au parcul auto in apropiere de aeroport

E logic ca o astfel de firma va percepe tarife mult mai mari decat companii aflate in centrul orasului si explicatia e simpla. O data datorita terenului si a chiriilor practicate si doi, e putin probabil ca in zona sa se mai afle alta firma si atunci, neavand concurenta sau alt tarif comparativ, vei fi tentant sa accepti o oferta pe care o vei regreta mai tarziu. Nu intamplator te trezesti cu pliante promotionale in parbriz-ul unor masini parcate, ca sa te faca sa apelezi la serviciile lor.

Stiu ca vei fi tentat din cauza proximitatii, pentru ca e mult mai confortabil sa te deplasezi de la aeroport cu masina inchiriata decat cu un mijloc de transport in comun, dar sunt tari precum Italia unde distanta dintre aeroport si oras (de exemplu ROMA) sa fie destul de mare si vei observa ca e mult mai ieftin sa dai 15-20 de euro pe un bilet de autobuz decat cateva sute de euro pentru masina plus combustibil.

2. NU semnati tot ce va pune agentul sa semnati

In cazul in care alegeti sa inchiriati o masina, e firesc ca in costul de inchiriere sa se gaseasca si anumite clauze cerute de catre companiile de asigurari. Dar trebuie sa le cititi cu atentie pentru ca multe dintre ele sunt doar consumatoare de resurse. De exemplu daca sunteti plecat intr-o calatorie de afaceri si aveti clauze pentru transport copii si animale, nu e nevoie sa le bifati si sa platiti pentru ele. In acelasi registru e si urmatorul exemplu. Daca vi se impune o clauza de avarii in cazul in care mergeti cu masina pe teren accidentat, iar dumneavoastra stiti sigur ca o sa folositi automobilul dar in zona urbana, de ce sa platiti in plus pentru ceva ce nu aveti nevoie?

3. NU inchiriati masini mari

Desi poate parea interesant la prima vedere, dar, din moment ce inchiriati un automobil pentru cateva zile, maxim o saptamana ca sa va deplasati prin oras, de ce sa platiti in plus pentru un SUV sau 4×4, sau o alta masina unde se vad clar montajele de tuning auto pentru teren accidentat, cand stiti ca NU veti ajunge cu vehiculul la munte sau la plaja. Mai mult decat atat, daca calatoriti singur in interes de afaceri, de ce sa platiti o masina de tip limuzina cu portbagaj incapator pentru ca oricum bagajele sunt la hotel si nu ar avea sens sa le carati in toate drumurile. In plus, daca inchiriati online si platiti in avans suma pentru o masina mica, iar cand ajungeti la firma de inchirieri automobilul din clasa dumneavoastra nu mai e disponibil, compania este obligata potrivit legii, indiferent ca vorbim de Romania sau Europa sa va ofere o masina dintr-o clasa superioara disponibila in aceeasi suma

4. NU acceptati „ofertele” de weekend

Chiar daca sunt prezentate ca „oferte”, de cele mai multe ori, tarifele de weekend sunt mult mai mari decat in timpul saptamanii pentru ca varful de solicitari se intampla de obicei in zilele libere la nivel international. Ca sa fentati preturile umflate, chiar daca aveti nevoie de un automobil in weekend, faceti o cerere de miercuri si o sa prindeti o oferta mult mai buna chiar daca vorbim de mai multe zile. Concret, sunt sanse ca daca aveti nevoie de o masina pe 6 zile, pretul total pe 10 zile sa fie mai mic in final. Alegeti deci varianta cu 10 zile, este o tactica ce merge la cele mai multe firme de inchirieri auto.

Cum sa inchiriezi inteligent o masina, cu bani putini, in 4 idei 2

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.