Cum să cumpărați o mașină din Germania
5 (100%) 2 votes

In acest articol ne-am propus sa informam despre cum să cumpărați o mașină din Germania
Procesul de cumpărare a mașinilor în Germania este destul de standard și probabil va arăta similar procesului de achizitionare auto în romania.

Fie că sunteți în căutarea unei mașini, a unui van, a unui scooter sau a unei motociclete, este important să înțelegeți cum va arăta procesul de cumpărare.

Acest ghid vă va oferi tot ce trebuie să știți despre unde să găsiți o mașină, cum să o cumpărați, cum să o înregistrați și alte informații despre taxele locale și legile de conducere.

Ar trebui să-mi aduc / importa mașina în Germania sau ar trebui să cumpăr doar în Germania?

Livrarea unei mașini în Germania este posibilă și ar trebui să renuntati la aproximativ 1.100 € dacă o expediați din afara Europei. Acestea fiind spuse, taxa de import pentru autoturisme este de 10% din valoarea vehiculului, plus o TVA suplimentară de 19%. Cu toate acestea, mașinile clasice primesc o mică reducere, cu o rată de impozitare de doar 7%.

Dacă aveți o mașină clasică, puteți economisi și mai mult prin a vă trimite mașina la o altă tară din zona euro cu taxe mai mici și apoi aduceți mașina în Germania fără taxe. Ar fi mai bine să vă vindeți mașina și să găsiți una nouă atunci când ajungeți în Germania.

Cum cumpăr o mașină în Germania?

Procesul de cumpărare a mașinilor în Germania este destul de standard și probabil va arăta similar cu cel din romania cu mici diferente totusi.

1. Faceți niște cercetări
Cumpararea de autoturisme noi se face cel mai bine la distribuitorul marcii auto, asa ca va trebui sa abordati dealerii auto din zona. Daca nu cunoasteti limba, va recomand sa apelati la un prieten vorbitor de limba germana. Pentru a  alege mai usor, selectati până la maxim două sau trei tipuri de vehicule, astfel vă va ajuta să reduceți serios timpul pentru aceasta achizitie auto.

2. Veniți la dealer
La dealer veți putea să testați modele diferite și să aflați mai multe despre costuri, extra-uri etc.

3. Faceți o achiziție
Odată ce ați selectat o mașină, veți efectua o achiziție, de obicei plătiți în avans 50%. De acolo veți efectua plăți lunare pentru a plăti restul costului vehiculului.

4. Înregistrează-te
Dacă vă cumpărați mașina de la un dealer auto cu reputație, acest lucru va fi probabil tratat pentru dvs. în momentul cumpărării.

5. Plateste taxele auto
Autoturismele sunt supuse TVA de 19% în Germania, iar aceste taxe vor fi percepute de către dealer în momentul cumpărării.

6. Cumpara asigurare auto
Șoferii trebuie să poarte asigurare în Germania.

7. Pleaca la drum!

Fă-te util, distribuie prietenilor tai !

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.