Sending

Durata medie de viață a unei anvelope este de 30.000 km. Cu excepția cazului în care ai un vehicul care nu se folosește cu greu, în cele din urmă, va trebui să îți înlocuiești anvelopele. Iată un scurt ghid care vă va ajuta să faceți alegerea corectă.

anvelope-de-vara-versus-anvelope-allseazon

Când să-ți înlocuiești anvelopele

Ar trebui să vă înlocuiți anvelopele în două situații: atunci când sunt prea uzate sau când sunt prea vechi.
Uzura anvelopelor este măsurată de adâncimea benzii de rulare, care este partea anvelopei care vine în contact cu șoseaua. Adâncimea minimă trebuie să fie de 1,6 mm. Există multe modalități de a verifica dacă banda de rulare este suficient de adâncă.

Anvelopele au o durată de viață utilă de 10 ani pe șosea sau 6 ani depozitate. În timp, cauciucul din anvelopă se usucă și își pierde elasticitatea. Data de fabricație este afișată pe peretele lateral al anvelopei folosind 4 cifre. Primele două reprezintă săptămâna, iar ultimele două indică anul. Prin urmare, „0215” înseamnă că anvelopa a fost fabricată în a doua săptămână (ianuarie) 2015.

Ce să ia în considerare

Atunci când vă alegeți, va trebui să luați în considerare o serie de factori, printre care:

  • Buget: În general, prețul și calitatea merg mână în mână pentru anvelope.
  • Tip de vehicul: Mașinile și camioanele nu au aceleași nevoi.
  • Kilometraj anual: Dacă nu parcurgeți mulți kilometri în fiecare an, puteți opta pentru anvelope care îmbătrânesc mai puțin.
  • Recomandările producătorului vehiculului: Pentru o performanță optimă, vehiculul dvs. are nevoie de un anumit tip de anvelopă. Este important să ținem cont de această recomandare.
  • Stil de conducere: Mergi pe drumuri off-road?
  • Întrebați un specialist: Dacă nu cumpărați exact aceeași anvelopă pentru vehiculul dvs., merită să discutați cu un specialist care vă poate oferi sfaturi pe baza recomandărilor producătorului, a bugetului și a nevoilor dvs.

Și în sfârșit, nu folositi anvelope de iarna niciodată pe perioada verii. În situația franarii de urgență, acestea pot extinde distanțele de frânare cu 25 până la 30% și pot crește riscul de acvaplanare.

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.