Sending

Anvelopa auto are o istorie de aproape 200 de ani, de la GoodYear la fratii Michelin, anvelopa a cunoscut de-a lungul timpului multiple transformari si odata cu diversitatea de automobile si utilaje pe roti, la fel de repede a cunoscut avantul si anvelopa si azi, practic, niciun designer auto sau de utilaj motorizat care are nevoie de roti nu creeaza fara sa creeze si anvelopa potrivita pentru acel automobil sau echipament motorizat. Vorbesc la acest mod pentru ca, o sa descoperim intr-un top al celor mai scumpe anvelope din toate timpurile ca NU vorbim doar de automobile care ruleaza pe strazile de pe cele 7 continente.

Cum arata si cat costa cele mai scumpe anvelope din lume – TOP 3 1

Ce o sa vi se para interesant este ca, acele pneuri speciale pentru Formula 1 costa mai putin decat v-ati fi asteptat in comparatie cu flagship-urile din zona luxury, cu cele mai interesante finisaje in zona de detailing auto. Doar ca informatie, cele mai scumpe anvelope, indiferent ca vorbim de monopost McLaren, Ferrarri sau Mercedes-Benz nu costa mai mult de 1500 de euro bucata. Dar sa vedem topul.

3. Bugatti Veyron

N-ar trebui sa ne mire prezenta lui Bugatti acest top, avand in vedere ca un exemplar depaseste un milion de euro. Si o masina care „zboara“ ca o racheta avea nevoie de anvelope speciale. Ele sunt concepute tot de Michelin si cel mai ieftin set costa 10.000 de dolari (cam 2.500 de dolari o anvelopa)

2. Caterpillar 797

Caterpillar, la fel ca si Le Tourneau, este o basculanta gigant folosita in industria extractiilor de carbuni, roca, ciment. Foloseste anvelope concepute de Michelin si pretul unei anvelope este de aproape 12.000 de euro. (setul costa 48.000 de euro).

1. Le Tourneau L-2350

Le Tourneau este un „monstru“ industrial folosit in zona de extractii si cariere. Ca sa va faceti o idee, ca dimensiuni seamana cu monstrii din perioada comunista – acele supercamioane DAC si BelAZ-uri. Anvelopele acestui mastodont motorizat au un diametru de 4 metri iar un o singura anvelopa costa in jur de 15.000 de euro BUCATA. Altfel spus, 4 roti de Le Tourneau costa cat un apartament de 2 sau 3 camere din Bucuresti, in jur de 60.000 de euro.

Pentru alte informatii interesante si alte detalii unice din industria auto sau tuning auto va asteptam sa reveniti.

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.