Sending
User Review
0 (0 votes)

Esti sofer, ai masina noua sau second hand si ai nevoie sa ajungi la service. Daca esti „boboc” si e prima oara cand mergi cu automobilul la service, trebuie sa stii cateva lucruri pe care le pot pati daca nu alegi cu atentie un service avizat si recomandat online.

Cele mai grave lucruri pe care le poti pati daca nu alegi un service avizat 1

Piese furate, piese schimbate

Una dintre cele mai grave probleme pe care o poti pati la un service de cartier este sa te trezesti ca ti s-au furat piese de la motor sau componente eletrice, sau, la fel de grav, sa te trezesti ca ti s-au inlocuit componente originale din fabrica cu piese contrafacute cu uzura morala avansata. Chiar daca aceste cazuri intra sub incidenta penala, daca n-ai cerut bon sau factura sau le-ai pierdut n-ai nicio dovada in instanta. Se profita de faptul ca putini soferi cunosc detalii relevante despre piese auto.

Sau daca problema apare dupa cateva luni si tu n-ai cunostinte deloc in domeniu nici macar nu vei sesiza. Din pacate, au fost mii de cazuri de soferi care, dupa ce au iesit cu masina din service, au observat ca unele piese erau inlocuite sau lipsa. Sunt cazuri documentate in care proprietari de automobile aveau nevoie de o revizie si se trezeau dupa zeci sau sute de km ca bateria si alternatorul au fost schimbate, amortizoarele originale inlocuite cu unele contrafacute si lista e mult mai lunga. Sau, sunt cazuri cu clienti care mergeau sa-si schimbe amortizoarele cu unele noi si primeau unele second-hand la pret de amortizoare noi. Sau cereai filtre noi si ei le pastrau pe factura iar tu te alegeai doar cu o curatire superficiala a celor vechi si lista poate continua.

Nerespectarea orelor de predare

Se cunosc cazuri cu masini duse in diferite service-uri auto si care erau tinute cu saptamanile in conditiile in care puteau fi reparate in cateva zile. Dincolo de faptul ca ti se umfla factura nejustificat, sunt cazuri in care respectiva masina nu numai ca nu e reparat ci persoane din cadrul acelui service o folosesc in scopuri personale. Sunt incidente salvate in rapoartele politiei in care anumiti angajati ai unor service-uri, sub pretextul ca fac teste cu masina, comit accidente rutiere si asa astfel de cazuri au putut fi depistate. Deci, daca duci masina la un astfel de service si ti se spune ca e intr-un garaj in reparatii cere sa vezi automobilul, sa n-ai surprize.

Bani platiti… pentru Nimic

O alta situatie destul de reclamata de soferi, in cazul unor service-uri de cartier este aceea in care isi duceau automobilul pentru revizie, pentru schimbat filtru de ulei, verificari motor si autoturismului doar i se ridica capota si…atat.

In speranta ca aceste randuri va vor ajuta sa fiti mai atenti in viitor, va multumim pentru timpul alocat.

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.