Sending

Descoperiți cum să ne alegeți anvelopele de iarnă în 9 pași!

Conducerea pe zăpadă sau vreme rece este inevitabilă în Romania in perioada iernii. Dar nu mai este necesar să subliniem importanța obținerii de anvelope de iarnă, dupa cum spune Ordonanţa de Guvern 5/2011, prin lege, toate mașinile au obligația ca anvelopele de iarnă să fie instalate de la 1 Niembrie sau la atingerea temperaturilor de 7 grade Celsius sau atunci cand suprafata de rulare este acoperita cu zapada sau gheata.

Navigheaza la sfatul in alegerea anvelopelor de iarna care te intereseaza:

Cunoaște-ți dimensiunea anvelopei | Cunoaște tipurile de drumuri pe care mergi |

Uită-te la anvelopePuneți întrebări corecte | Alegeți între anvelopele de zăpadă și cele de gheață |

Aflați despre manipulare și frânareInsistați pe mai multe oferte |

Evitați să vă amestecați anvelopele | Rămâneți in buget

Orice șofer responsabil, se întreba cum să afle ce anvelope de iarnă să aleaga

Iată un prim sfat: ignorați-vă prietenii și familia. Cumnatul tău se poate lăuda că a găsit niște anvelope de iarnă uimitoare, dar asta nu înseamnă că anvelopele sale sunt potrivite pentru vehiculul tău. Nu putem spune că este suficient – este absolut vital să aveți în vedere tipul de vehicul și obiceiurile de conducere atunci când alegeți pneurile.

Iată 10 sfaturi care vă vor ajuta să faceți echilibrul corect între nevoile dvs. și bugetul dvs. atunci când achiziționați următorul set de anvelope de iarnă.

Cunoaște-ți dimensiunea anvelopei

infografic Cunoaște ți dimensiunea anvelopeiÎn primul rând, asigurați-vă că știți dimensiunea anvelopelor dvs. – este una dintre primele întrebări care vi se vor pune în magazin. Anvelopele de iarnă și anvelopele de vară trebuie să aibă aceeași dimensiune.

Pentru a afla dimensiunea anvelopelor dvs., trebuie doar să aruncați o privire pe peretele lateral. Veți găsi un cod similar cu acesta: P225 / 60 R17. Iată cum puteți citi codul anvelopei:

225 – Acest număr corespunde lățimii benzii de rulare sau părții anvelopei care atinge drumul, în milimetri.

60 – Acest număr reprezintă raportul (ca procent) dintre partea superioară a anvelopei (înălțimea peretelui lateral) și lățimea benzii de rulare (lățimea secțiunii).

17 – Acest număr indică diametrul interior al anvelopei, în centimetri.

Pentru a afla cum să citiți celelalte informații din codul anvelopei, consultați articolul nostru: Cum să citiți un perete lateral al anvelopelor?

 

Cunoaște tipurile de drumuri pe care mergi

drum de iarnaAcest lucru este crucial atunci când alegeți anvelopele de iarnă. Conduceți mai ales pe drumuri orașe, drumuri laterale sau autostrăzi?

Dacă conduci mult, asigură-te că investești în anvelope de înaltă calitate. Acest lucru este important mai ales dacă conduceți o mașină compactă, care este mai probabil să alunecați în condiții precare.

Dacă conduci în principal în oraș, anvelopele cu un raport calitate-preț bun vor face treaba.

Uită-te la anvelope

Poate părea evident, dar să-ți faci timp să mergi la magazin. Puteți compara vizual calitatea diferitelor anvelope disponibile, în special canelurile, flexibilitatea și rigiditatea laterală.

anvelopa de iarna ruleaza pe suprafata acoperita de zapada

Rețineți că aceste caneluri mari oferă o tracțiune mai bună pe suprafețele de iarnă, contribuind în același timp la deplasarea zăpezii și la năpârlire.

Puteți verifica, de asemenea, calitatea anvelopelor fabricate din China. Este posibil să fie mai puțin costisitoare, dar se uzează mai repede și oferă capacități de manipulare mai slabe.

Puneți întrebări corecte

Un reprezentant de vânzări bun va cunoaște întrebările potrivite pentru a vă ajuta să vă alegeți anvelopele de iarnă. Dincolo de utilizarea de rutină a vehiculului dvs., vă vor întreba kilometrajul dvs. anual, unde locuiți și, cel mai important, bugetul dvs.

Un reprezentant de vânzări amănunțit vă va întreba, de asemenea, dacă doriți anvelope armate, pentru un control mai bun la întoarcere și va explica diferitele tipuri de trepte (cu sau fără știfturi), precum și avantajele și contra de fiecare, în special în ceea ce privește nivelurile de zgomot.

Alegeți între anvelopele de zăpadă și cele de gheață

Care sunt mai bune, anvelopele de zăpadă sau cele de gheață? În general, anvelopele de gheață sunt considerate superioare, deoarece oferă o tracțiune excelentă atât pe zăpadă, cât și pe gheață, în timp ce opusul nu este întotdeauna cazul.

Anvelopele cu gheață sunt recomandate dacă circulați mai ales pe autostrăzi și suprafețe uscate. Dacă conduceți mai ales în centrul orașului, optați în schimb pentru anvelope cu tracțiune mai bună care să vă ajute să treceți prin bănci de zăpadă.

Aflați despre manipulare și frânare

Anvelopele de iarnă au un impact major asupra manipulării și frânării, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Atunci când temperatura scade sub 7 ° C, anvelopele de toate anotimpurile pierd prea multă tracțiune și flexibilitate pentru o conducere în siguranță.

Cu anvelope mai bune, vehiculul dvs. se va frâna mai eficient și în mod sigur și se va descurca mai bine la rotire.

Solicitați mai multe oferte

Multe reprezentanți de vânzări sau comercianți cu amănuntul sunt încântați să vă ofere cea mai bună ofertă a zilei, dar nu se potrivește cu o singură sugestie – mai ales că este adesea legată de un rabat prin e-mail (care poate avea uneori surprize) sau un fel de promovare și nu este neapărat cea mai bună anvelopă pentru vehiculul dvs.

Insistați să obțineți mai multe sugestii. În acest fel, veți putea alege anvelopele de iarnă dintre mai multe modele, în funcție de preț, caracteristici și nevoile dvs. specifice.

Evitați să vă amestecați anvelopele

A avea diferite mărci de anvelope pe un vehicul nu este niciodată o idee bună. Acest lucru vă poate afecta conducerea, duce la o manevrare deficitară și poate provoca uzura prematură a unor părți. Evitați să amestecați pneurile cât mai mult posibil.

Dacă conduci un 4×4, acest lucru este și mai important. Asigurați-vă că instalați patru anvelope identice cu aceeași marcă sau veți adăuga stres suplimentar la diferențialul vehiculului dvs.

Rămâneți in buget

Bugetul dvs. este un factor important în alegerea anvelopelor. Faceți timp pentru a compara prețurile. Nu vă fie teamă să vizitați mai multe magazine. Căutarea online vă poate ajuta, de asemenea, să vă luați decizia.

Fii atent la oferte și promoții. Aflați despre planurile de finanțare care pot fi disponibile.

Anvelopele de iarnă ar trebui să răspundă nevoilor dvs. și nu ar trebui să se bazeze pe recomandările prietenilor și familiei. Faceți timp pentru a vă gândi la obiceiurile dvs. de conducere și a transmite aceste informații la repetările de vânzări pe care le întâlniți. Vă vor putea îndruma în procesul de cumpărare.

Rețineți că nu există o anvelopă perfectă! Chiar și cele mai scumpe și specializate anvelope au punctele lor forte și punctele slabe. Achiziționarea de anvelope de iarnă include întotdeauna un element de compromis.

Nu în ultimul rând, nu așteptați prea mult să vă alegeți anvelopele de iarnă și să le instalați. După 1 noiembrie, cererea crește, de obicei, și prețul odată cu aceasta desemenea si timpul de asteptare pentru montarea acestora la vulcanizare auto.

Ifografic anvelope auto de iarna

ANVELOPE DE IARNA INFOGRAFICÎncorporați această imagine pe site-ul dvs. (copiați codul de mai jos):

<div style=”clear:both”><a href=”https://www.statiiitp.ro/alegerea-anvelopelor-de-iarna”><img src=”https://www.statiiitp.ro/wp-content/uploads/2019/11/anvelope-de-iarna-ifografic.jpg” title=”De ce este indicat sa flosesti anvelope de iarna?” border=”0″ /></a></div><div>Curiozitati despre: <a href=”www.statiiitp.ro”>Anvelope de iarna</a></div>

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.