Sending

Iata care sunt actele necesare pentru  ITP Inspectia Tehnica Periodica Auto in Romania anul acesta 2024

Urmeaza sa iti expire ITP-ul in 2024 sau ti-a expirat deja, afla dein acest articol util care sunt cele 4 documente necesare pentru efectuare inspectiei tehnice periodice auto ITP.

Conform RAROM,┬á├«n ceea ce prive┼čte necesarul de acte┬ápentru Inspec┼úia Tehnic─â Periodic─â, va prezentam urmatoarele documente fara de care nu veti putea efectua ITP ul la nici o statie autorizata RAR atat din Bucauresti cat si din tara:

1. Talonul – Certificatul de ├«nmatriculare sau, dup─â caz, dovada ├«nlocuitoare a acestuia;Certificat-inmatriculare-acte-necesare-ITP

Aflati mai multe detalii despre certificatul de inmatriculare auto in Romania accesand aceasta paceasta pagina oficiala de informare al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Romania. Deasemena afla care sunt condiţiile de eliberare a Cărţii de Identitate pentru vehiculele care au fost înmatriculate în Uniunea Europeană, accesand aceasta pagina.

2. Buletinul / Cartea de identitate a persoanei care prezintă vehiculul la inspecţie;

carte-identitate-buletin-specimen-acte-necesare-itp

Tinand cont de faptul c─â vehiculul poate fi prezentat de orice persoan─â).

Afla mai multe despre cartea de identitate / Buletin, aceste documente sunt emise de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date care este Organul de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica si face parte din structurile de ordine si siguranta publica din subordinea Ministerului Afacerilor Interne si este parte componenta a Departamentului de Ordine si Siguranta Publica.

3. Cartea Masinii – pentru vehiculele ├«nmatriculate ├«n Rom├ónia trebuie s─â prezenta┼úi cartea de identitate a vehiculului (CIV)

Aceasta trebuie sa fie securizat─â de R.A.R., ├«n original.┬á├Än cazul ├«n care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este acceptat─â ┼či copie dup─â cartea de identitate a vehiculului, dac─â aceasta este ┼čtampilat─â de proprietar cu men┼úiunea “conform cu originalul”;

acte-necesare-itp-cartea_de_identitate_vehicul

4. Asigurarea RCA Valida = RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto;

Multumita acestui document, tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

acte-necesare-itp-asigurarea-de-raspundere-civila-auto-RCA

In speranta ca a cest articol a fost de ajutor pentru dumneavoastra, va invitam sa il transmiteti si rietenilor ddvs, in retelele de socializare sau pe email.

Posesorii de siteuri sau bloguri pot prelua codul html pentru integrare in siteul propriu cu copy/paste de aici:

<a target=”_blank” href=”https://www.statiiitp.ro/acte-necesare-itp-inspectia-tehncica-periodica/”>Acte necesare ITP</a>

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.