Sending

Iarna este cosmarul soferilor. Dincolo de zapezi, viscol, nameti, ger si polei, pot aparea din senin probleme la masina. Daca esti surprins intr-o zona de munte sau pe un drum de campie retras, daca stii ca in iarna asta ai de facut drumuri prin tara, e bine sa te pregatesti cu cateva accesorii auto care te vor ajuta sa treci mai usor peste problemele cauzate de „ïadul alb”.

Accesorii pentru masina ta care sa te ajute sa treci usor peste iarna 1

Presuri cauciuc

Poate ca par un accesoriu secundar, dar e bine de stiut ca odata cu prima zapada, apar si primele probleme, altfel, daca n-ai grija, risti sa ajungi cu masina la un service auto. E important sa renunti la presurile de interior din material textil si sa le inlocuiesti cu unele din cauciuc dintr-un motiv foarte simplu. Pe timp de iarna, ne urcam in masina cu incaltamintea plina de mizerie, aducem in masina resturi de solutie antiderapanta aruncata de masinile de deszapezire si lista continua. Dincolo de faptul ca presurile de cauciuc se spala practic instant, le scoti pe zapada, le scuturi si s-au curatat sunt si mult mai practice. Presurile textile, lasand la o parte faptul ca se vor pata foarte rau, vor strange umezeala ceea ce va cauza mucegai si un miros neplacut in masina.

Lichid antigel pentru parbriz

Ai grija cu acest accesoriu. Trebuie sa fie un lichid de parbriz special, cu proprietati antigel, prin urmare nu alege cel mai ieftin produs care de cele mai multe ori e doar apa colorata. Alege produse care au garantate anumite proprietati termice si cauta acele branduri care ofera lichid de parbriz cu antigel care poate fi folosit si la -30 de grade.

Huse cu incalzire

Daca stii ca urmeaza sa faci drumuri in iarna asta iar masina ta nu are scaune cu incalzire, ca sa poti sa treci mai usor peste disconfortul temperaturilor scazute si ca sa nu astepti o vesnicie pana se incalzeste masina, e bine sa ai pe scaunul soferului o husa electrica cu sistem de incalzire.

Compresor de roti

Chiar daca ai anvelope de iarna si lanturi, sunt momente cand, din cauza fluctuatiilor mari de temperatura sa-ti gasesti rotile dezumflate si nu e deloc placut sa se intample asta cand stii ca ai de traversat un defileu montan sau de urcat anumite pante. Prin urmare, ca sa scapi de anumite probleme, e bine sa ai in portbagaj un compresor auto pentru roti. Poti sa ai si o pompa manuala sau de picior, dar cand sunt temperaturi negative, cu siguranta nu vei avea chef sa faci efort ci vei vrea sa astepti in interiorul masinii, la caldura, cat timp rotile se umfla. Un compresor de roti poate fi de mai multe feluri, insa puterea conteaza cel mai mult. In functie de pret si brand, un compresor poate sa iti umfle roata in 15-20 de minute sau in 2-3 minute.  Exista si compresoare cu display, care iti arata presiunea in mod digital, exista si compresoare profesionale sau multifunctionale. Important este sa nu alegi solutia cea mai ieftina ci solutia optima.

Daca sfaturile noastre au fost utile, va asteptam sa reveniti. Drum bun si iarna usoara!

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.