Sending

Vrei sa schimbi look-ul masinii? 4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa-ti vopsesti masina, mai ales daca vrei sa faci asta fara sa apelezi neaparat la un service auto. Daca tot e sezonul de iarna si iarna e anotimpul cand se trece in noul an, indiferent ca esti pe rit nou sau rit vechi, sunt sigur ca te gandesti sa faci anumite lucruri noi. Si daca n-ai bani sa-ti schimbi masina, macar sa o vopsesti, sa para noua. Si daca esti cumva un fan al activitatilor de tip DIY (Do it yourself) sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa-ti vopsesti singur masina.

4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa-ti vopsesti masina 1

Dar trebuie sa stii sigur ca asta vrei sa faci pentru ca nu mai poti da inapoi si cu siguranta vei avea nevoie ulterior de consilierea unor specialisti avizati sau chiar sa fii nevoit sa mergi cu masina la un service autorizat pentru a apela la vopsitori profesionisti.

1. Cauta un specialist de tinichigerie

Chiar daca vrei sa vopsesti masina autodidact, trebuie sa verifici inainte de toate ca tabla de pe automobil sa fie indreptata si chituita. Cat de mult crezi tu ca ai avut grija de automobil, sunt sanse de cel putin 99% sa gasesti pe tabla prin locuri mai putin accesibile pete de rugina sau diferite mici zgarieturi sau imperfectiuni.

2. Alege granulatia corecta inainte de a slefui

Indiferent de echipamentul folosit pentru polisare, slefuire si finisare, ai grija sa faci sistemic operatiunile. Nu incepe din prima cu granulatia cea mai fina ca strici atat abrazivul cat si tabla. Incepe de la 100-120 si mergi pana la 1000-1200, in functie de echipamentul folosit, daca vorbim de scula electrica cu excentric sau orbital.

3. Foloseste un grund de calitate

Daca nu vrei sa iti rezulte tot felul de reactii chimice nedorite la aplicarea vopselei, alege grundul potrivit. Degeaba investesti in vopsea daca alegi un grund ieftin sau care sta in ambalaj de luni bune. Exista riscul sa apara reactii nedorite intre grund si vopsea si sa te trezesti cu tot felul de umflaturi sau gauri.

4. Ai grija cum dai straturile de vopsea

Nu uita ca atunci cand te apuci de operatiunea de vopsire sa demontezi toate elementele detasabile de pe automobil (ex: oglinzi, scaune, banchete, spoilere, faruri, chedere) si sa dai cel putin doua straturi, dar nu inainte ca primul sa se usuce bine. Concluzie, cam asa arata necesarul daca vrei sa-ti vopsesti singur masina: chit; diluant vopsea; vopsea (3L nemetalizat sau 2L metalizat + 2L de lac); hartie mascare ca sa nu patezi parbrizul, luneta si alte parti de sticla (se pot folosi si ziare sau pungi de gunoi); banda de mascare (scotch de hartie) ;o rola de 20mm si o rola de 35-40mm; snur de mascare; carpa antistatica-degresant si diluant antisiliconic.

4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa-ti vopsesti masina 2

Comments

commentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.