Sending

Daca se intampla sa ajungi si prin Cluj, iti voi da cateva repere ca sa te poti bucura de libertatea suprema la volanul unei masini inchiriate de la Swiso Rent a car Cluj Napoca. Indiferent ca apelezi la o firma de inchirieri auto  localizata in centrul orasului sau la periferie, o sa-ti dau cateva motive relevante sa te bucuri de ceea ce-ti poate oferi un oras precum Cluj. Tu doar sa te asiguri ca ai anvelopele potrivite pentru traseele pe care vrei sa le explorezi, mai ales acum in sezonul rece.

Cu masina prin Cluj Napoca 1

Cetatuia

Cetăţuia se află pe malul stâng al Someşului şi e o fortificaţie construită in perioada Habsburgică (în prima parte a sec. al XVIII-lea). A fost clădită cu ziduri sub formă de stea, şanţ de apărare, 5 bastioane de colţ şi 3 porţi. Ulterior, pe colina dealului a fost construit Hotelul Belvedere, în perioada anilor 1970.

Grădina Botanică

Gradina Botanica se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare şi adăposteşte o colecţie de 11 mii de specii aduse de pe toate continentele. Aici poţi vizita şi Turnul de Apă, o grădină japoneză şi una romană, plus un nufăr uriaş.

Parcul Etnografic

Parcul Etnografic se întinde pe 16 hectare şi are aspectul unui sat, cu biserici din lemn specifice tuturor satelor Transilvanene.

Observatorul Astronomic din Bastionul Croitorilor

Bastionul încă respiră aer medieval, cu acele elemente de arhitectura specifice secolelor XI-XIII. In apropiere se afla si Observatorul Astronomic.

Biserica Sfantul Mihail

Sfântul Mihail e cea mai mare biserică gotică din România, după Biserica Neagră din Braşov. Construcţia bisericii a început în anul 1316, pe vremea regelui Carol Robert de Anjou, în anul în care Clujul a devenit oraş şi a durat mai bine de un secol. Turnul bisericii, neogotic, are 80 metri înălţime şi e cel mai înalt turn de biserică din România.

Teatrul National de Opera

Clădirea adăposteşte atât Teatrul, cât şi Opera, fiind construită în stil baroc-rococo, cu o capacitate de 1000 de locuri şi trei rânduri de loji.

Laguna Albastra

Laguna Albastră este un lac care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Nu e uşor de ajuns, pentru că nu există niciun indicator dar traseul include localitatile: Cluj-Napoca – Baciu – Garbau – Aghires Fabrici . Daca randurile noastre v-au trezit apetitul pentru calatorii dar nu aveti automobile la dispozitie, aveti acum de unde sa inchiriati. Cautati o masina fiabila cu geometria rotilor revizuita recent si drum bun si spor la aventura!

Comments

commentarii