Sending

Daca ai automobil cu climatizare sau pur si simplu dotat cu aer conditionat, e bine de stiut ca pe langa schimbarea freonului, si filtrele trebuiesc schimbate, sau, cel putin duse la curatat. Explicatia e simpla. Daca lipsa freonului poate fi usor perceputa mai ales vara cand sunt calduri torentiale si tie, in loc sa-ti vina aer rece in masina vine in continuare aer cald, cand e vorba de sezonul rece si nu mai folosesti freonul pentru racire ci doar aerul cald, trebuie sa stii ca acest aer poate sa-ti puna sanatatea in pericol daca nu ai grije de filtre.

Cand stii ca trebuie sa cureti filtrele de la instalatia de aer conditionat auto 1

Nu mergi des cu masina personala si preferi sa folosesti masina de serviciu? Asta nu inseamna ca nu trebuie sa uiti de filtre, din contra. Daca ai pauze mari de folosire a instalatiei de aer conditionat asta nu inseamna ca nu se pot incarca cu particule de praf si bacterii filtrele.

Nu incerca sa le cureti acasa

Chiar daca esti tentat sa crezi ca filtrele de la instalatia de aer conditionat de la masina sunt la fel din punct de vedere al materialului cu cele folosite la instalatiile de aer conditionat din locuinta ta, NU incerca sa le cureti singur dintr-un motiv foarte simplu, mai ales daca nu ai expertiza in zona de mecanica.

Chiar daca filtrul il poti curata usor, problema se pune cu montajul si cu demontajul si poate in procesul respectivi atingi fara sa vrei o alta piesa si poti sa-ti pui in pericol integritatea motorului si chiar a masinii.

In general, filtrele auto de aer conditionat, fiind construite dintr-un material moale, de obicei complecsi pe baza de polimeri, sunt un mediu perfect dezvoltarea viruşilor şi a bacteriilor care te pot îmbolnăvi rapid cu o viroză nasoală plus o cantitate mare de praf acumulat acolo. Mai ales daca te stii alergic, poti sa te alegi cu alergii sau sa stranuti incontrolabil doar pentru ca nu stii sa ai grija de intretinerea automobilului tau.

Apeleaza la un service auto autorizat

N-ai incredere ca ti le curata suficient la service? Poti sa stai sa supraveghezi operatiunea. In principiu n-ar trebui sa dureze prea mult. Filtrele, dupa ce se demonteaza, NU trebuie spalate doar cu apa fierbinte ci trebuie si un detergent special non-invaziv sau un spay cu particule antistatice.

In plus, mai ales daca vorbim de Capitala unde cantitatea de praf din atmosfera este destul de ridicata din cauza poluarii si a spatiilor verzi deficitare, pentru a scapa si de potentialii agenti alergeni sau de bacteriile care colcaie si care pot duce la boli respiratorii, dupa spalare cu apa fierbinte si acel detergent ar fi bine ca filtrele, dupa ce sunt clatite sa fie tinute si intr-o baie de alcool, formol, apa oxigenata sau spirt.

Pentru finalizarea procesului de curatare, filtrele trebuie lasate la uscat. Repet, chiar daca curatirea lor pare ceva simplu, montarea si demontarea lor e bine sa fie facuta de catre un specialist. Pana la urmatoarea intalnire, drum bun si ganduri bune!

Comments

commentarii